Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

BEΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ






Η μαγευτική θέα, η ηρεμία, η παρουσία του γάργαρου νερού, μα πάνω από όλα η καταπράσινη φύση αποτελούν στοιχεία που εύκολα μπορούν να μαγέψουν όχι μόνο φυσιολάτρες, αλλά και «δύσκολους» επισκέπτες με… υψηλά στάνταρ. Ο λόγος για το άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης και το οποίο βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας, ενώ απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα από την όμορφη πόλη της Βέροιας. Είναι ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας και σίγουρα αποτελεί μια ανάσα ζωής κόντρα στην οικολογική υποβάθμιση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα το περιβάλλον.
Πρόκειται για εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Στη σκιά του αναπαύεται το απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα που συνυπάρχει με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων. Αυτόν τον πανέμορφο τόπο χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE αφενός για να τον προστατεύσει και αναδείξει και αφετέρου για να βάλει τις βάσεις για μια ορθολογικά οικολογική διαχείριση ώστε το πολυποίκιλο πλέγμα χρήσεων και δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στο χώρο να επιτρέπουν την αειφορία.
Ο χώρος αποτελείται κυρίως από πανύψηλα πλατάνια που σκορπίζουν απλόχερα τη σκιά τους στους επισκέπτες, οι οποίοι βαδίζουν επάνω σε παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια από πέτρα. Στην υπόλοιπη επιφάνεια της γης, υπάρχει γκαζόν το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Τον πανέμορφο αυτό χώρο πλαισιώνουν ξύλινα παγκάκια και βρυσούλες, ξύλινες γέφυρες, ενώ υπάρχουν και χώροι άθλησης (γήπεδα μπάσκετ και τένις).


href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8gYF-exiw8zwNDEqQKM7ufGzWXXHcMS1N2cxteoetW3euRGZ3m-VBcEfzvAaT1xcMBffcO0hqQp9dqpEQDPh-cbJgeMCEFLbFHUgjf4petuO6Yhn72TUdBlfH6jwHdi_SFNScKgDclzTw/s1600-h/100_5599.jpg">


Λίμνη

Εντύπωση προκαλεί η τεχνητή λίμνη μέσα στην οποία κολυμπάνε πέστροφες και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού μαζί με τις πάπιες και τις χήνες που ζουν στην άκρη της λίμνης. Δίπλα από τη λιμνούλα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και παιδική χαρά για τους λιλιπούτειους επισκέπτες.
Εκτός από τα ζωάκια της λίμνης, υπάρχουν σε διαμορφωμένους χώρους και άλλα είδη ζώων όπως παγώνια, περιστέρια και άλογα, ενώ μοναδική θέα προσφέρουν τα σκιουράκια που παιχνιδίζουν επάνω στα κλαδιά των δέντρων.
Το τρενάκι που κυκλοφορεί στα δρομάκια του άλσους θυμίζει κάτι από παιδικό παραμύθι και μία βόλτα με αυτό αποτελεί πόθο όλων των μικρών αλλά και των "μεγάλων" παιδιών. Στο καταπράσινο περιβάλλον του χώρου, πολλοί επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό που έχουν πάρει από το σπίτι, ενώ άλλοι επιδίδονται στο ψήσιμο κρεατικών σε ειδικές εστίες φτιαγμένες από πέτρα. Αξιοι λόγου είναι και οι δύο χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκονται στις εισόδους του άλσους και μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Η όλη αυτή προσπάθεια των υπευθύνων του άλσους είχε ως αποτέλεσμα να διακριθεί με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο σημαντική διάκριση στα πλαίσια του θεσμού των Ευρωπαϊκών Βραβείων αστικού και περιφερειακού σχεδιασμού το 1997.
Σήμερα επισκέπτονται το άλσος ετησίως 1.000.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.





Οι δραστηριότητες

Το άλσος για όλους τους επισκέπτες προσφέρει δημοτική ξενοδοχειακή μονάδα Vermion δυναμικότητας 150 κλινών με τις ανακαινισμένες αίθουσες των: μπαρ- καφέ, εστιατόριο και συνεδριακό κέντρο που λειτουργούν όλη τη διάρκεια του έτους,
των αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις καθώς και δημοτικό αναψυκτήριο. Επίσης υπάρχουν παιδική χαρά, σημείο όπου μπορεί κάποιος να ψαρέψει ή να κάνει βαρκάδα, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου, από την οποία πήρε το όνομα της η περιοχή, εκτροφείο θηραμάτων, εστιατόριο με κυριότερο προσφερόμενο έδεσμα την τοπική πέστροφα, χώρους υπαιθρίου γεύματος διαδρόμων άθλησης και περιπάτου. Ωστόσο ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα, να κάνει μια μικρή περιήγηση με το τρενάκι και να ενημερωθεί για το περιβάλλον.











































ΜΟΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ moto adventures

9 σχόλια:

  1. Akoma mia fora dinamiko paron edose i parea tis MOTODIADROMES Ithela na eyxaristiso ollos ek meroys tis AMOE gia tin timi pou mas kanate na parevrethite stin giorti tou silogou mas. elpizoume na sas exoume kai stateli tou mina stin diorganosi pou tha gini ston xoro tis laikis agoras.[MOTO-KALESTIA...kai oti allo prokipsi sta plesia tis giortis pou akolouthi].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω θελω να ευχαριστισω προσωπικα ολα τα παιδια της ΑΜΟΕ και ειδηκα εσενα μπαμπη-1500 που γεμιζεις παντα την παρεα μας με κεφι και χαβαλε!!!Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!Ταπινα...BIKOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ

    Α Μ Ο Ε


    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΥΦΙΛΑΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.....

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΑΜ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν και αργησα και εγω να σας ευχαριστησω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια της ΑΜΟΕ και ειδικα στον προεδρο της μπραβο που τον βγαλατε εεεεεεεε και δεν το λεω για γλυψιμο οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΩ ΠΑΙΔΙΑ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σε ολλους.Μετα απο την πιεση να πανε ολα καλα μπορεσα να καταλαβω τι ηταν αυτο το ΚΕΝΟ που ενοιθα [αφου ειχαν τελιοση ολα...] η παρεα..η διαδρομη...ολα καλα....... αλα αυτο το με τρελενε. Τελικα η μεγαλη ελιψη..το μεγαλο μου ΚΕΝΟ καταλαβα οτι ηταν η απουσια του μεγαλοποιητη...ΑΚΗ..Για μενα εστο ηταν δισαναπλιροτο ΚΕΝΟ η ελιψη του...Ελπιζω και ευχομαι να μην μου ξανατυχη τετοιο ΚΕΝΟ στην τελια περεα του ΜΟΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ......Με εκτυμιση και μεγαλη αγαπη προς ολλους....MPAMPIS 1500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KI ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΩ ΚΑΙ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΗ ΑΣ ΚΑΝΟΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΠΗΣ ΓΕΙΑΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΚΗΣ-ΤΣΟΠΕΡΑΚΙΑΣ13 Μαΐου 2009 στις 5:32 μ.μ.

    Ελα ρε Μπάμπη.έλα ρε φιλαράκι, μη γράφεις τέτοια και θα μας παρεξηγήσουν στο τέλος οι άλλοι !!!!!!!!Θα το διαβάσει κανένας ξένος και θα νομίσει ότι στην παρέα του Μοτο-διαδρομές υπάρχουν και καβαλάρηδες δίτροχων που έχουν............ σπαστό διαφορικό !!!!!! Και άντε να τους πείσεις μετά ότι είναι φιλικό ενδιαφέρων τα λεγόμενα και δεν είσαι..........Ελέφαντας !!!!!Πάντως σ' ευχαριστώ πολλή και το ξέρεις καλά, ότι αυτό είναι αμοιβαίο !!! Τι να κάνουμε αυτά συμβαίνουν καμιά φορά!! Απλός έγινε τέτοια στιγμή που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα !!! Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα των τροχών με αεροθαλάμους(σαμπρέλα).Για να επισκευαστεί χρειάζεται να βγάλεις τον τροχό. Δεν πειράζει φιλαράκι, αυτό που μετράει είναι οτι περάσατε υπέροχα, και αυτό είναι το ζητούμενο στις βόλτες μας !!!!! Την άλλη φορά μαζί !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...