Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΙΑΚΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ...Με πήρε χαζεύοντας στο Μοτο-διαδρομές και γράφω-απαντώντας σε φίλους ...

ΜΟΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ moto adventures

Ξεκινώντας να γράψω αυτές τις αράδες θα ήθελα να μοιραστούμε όλοι όσοι διαβάζετε αυτήν την ιστοριούλα μας ένα μικρό όνειρο απο ένα φίλο μου...

Με πήρε χαζεύοντας στο Μοτο-διαδρομές και γράφω-απαντώντας σε φίλους 02.00 η ώρα.κλίνω τον Η/V και την πέφτω για ύπνο.Ξυπνάω πρωί-πρωί βάζω εσοθερμικά ,ντύνομαι κατάλληλα ,μπότες,γάντια κ.τ.λ και βγάζω το μωρό μου για μια βόλτα,ετσι για καφέ μέχρι την Καστοριά.Ο δρόμος ήσυχος,χωρίς κίνηση και αρχίζω να ανοίγω τα ξερόγκαζια.100 το κοντέρ γελάω εγώ.!!180 το κοντέρ χαμογελάω εγώ !!210 το κοντέρ ψυχώνομαι εγώ !!!Δώστα μεγάλε φωνάζω και γελώ !!!!280 το κοντέρ και τά εχω παίξει !!!320 το κοντέρ και σκέφτομαι τώρα ειναι η κατάλληλη στιγμή να το σουζάρω το shadow το 750cc!!!!Και το σήκωσα ρε παιδιά στη μια ρόδα κανένα χιλιόμετρο περίπου δαγκώνοντας το λουρί απο το κράνος μη μου φύγει !!! Τώρα πώς βρέθηκα κάτω απο το κρεβάτι να εχω στο στόμα μια παντόφλα να την δαγκώνω και νάχω αγκαλιά μια βαλίτσα (και της το είχα πεί της κυράς να την πετάξει)δεν μπόρεσα να καταλάβω !!! Μα τόν Αη-καρμπυρατέρ και την Αγία-Μανέτα το σουζάρισα όμως τ' ορκίζομαι ρε παιδιά ,δε λέω ψέματα!!!!!!

ΟΝΕΙΡΟ για μερικούς ε? Κι΄όμως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα καμια φορά γιατί αυτή την εκδρομή την οργανώσαμε σε χρόνο ρεκόρ...Κάτι λιγότερο απο μια εβδομάδα και ολα μέσα απο το moto-diadromes... τι σου είναι το ίντερνετ.!!!

Κάπως έτσι λοιπόν περιμέναμε όλοι μας πότε θα έρθει η κυριακή για να πάμε την καθιερωμένη πλέον βολτούλα μας με τα όμορφα κορίτσια μας...(για τις μηχανές λέω ... μην παρεξηγηθώ).

Πρώτα λίγα λόγια για την περιοχή που επιλέξαμε...

Ο Ζιάκα ( ή Τίστα ) είναι χτισμένος σε 900 μ. υψόμετρο. Βρίκεται 19 χλμ. ΝΔ των Γρεβενών και σ' αυτή ανήκει διοικητικά και ο οικισμός του Περιβολακίου ή Πιπινίτσα.

Το χειμώνα ζούνε εδώ 380 άτομα, το καλοκαίρι περίπου 850. Οι μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και τον αγροτουρισμό.

3 χλμ. ΒΑ βρίσκεται το περίφημο πέτρινο γεφύρι του Ζιάκα, όπου κοντά σ’ αυτό βρέθηκαν παλιοί τάφοι. Εκεί έγινε η μάχη μεταξύ του Γιαννούλα Ζιάκα, αδερφού του Θεόδωρου και των Τούρκων και η παράδοση λέει πως ο Γιαννούλας έγραψε στο ίδιο σημείο ένα ποίημα. Κάτω από το γεφύρι περνά ο Βενέτικος, που πηγάζει από τις περιοχές της Βασιλίτας, του Δοτσικού και του Προσβόρου.

Λίγο βορειότερα από το Περιβολάκι, περνά το "Ποταμούλι" που πηγάζει με τη σειρά του από την περιοχή Λάβδας, Πολυνερίου & Πανοράματος.

Κοντά στον οικισμό συναντά κανείς ερείπια δύο νερόμυλων, όπως και στο μεγάλο ρέμα στο Περιβολάκι καθώς και στη θέση "Κουλούρι", του λεγόμενου μύλου του Βέτου, σε χρήση ακόμα προ εικοσαετίας.

Το πιο ενδιαφέρον και το σπουδαιότερο αξιοθέατο του Ζιάκα είναι το βουνό Όρλιακας (1.464 μ.), στου οποίου τους πρόποδες έχει χτισθεί. Η περιοχή είναι φημισμένη για το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, καθώς στην κορυφή του Όρλιακα το τοπίο είναι εντυπωσιακό με τα τεράστια απόκρημνα βράχια, όπου φωλιάζουν σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών .Η βλάστηση παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία (ίταμος, έλατο, μαύρη πεύκη, σφένδαμος), αλλά και η πανίδα είναι θαυμαστή (λαγός, αλεπού, ζαρκάδι, αρκούδα). Πιθανότατα υπήρχαν τείχη στην κορυφή του βουνού κατά τους ιστορικούς χρόνους. Από εκεί η θέα προς Σπήλαιο, Ζιάκα, Λάβδα είναι εκπληκτική. Εξίσου όμορφο είναι το θέαμα από την κορυφή Καραστέργιος (1.360 μ.), κατάφυτο τοπίο από μαύρη πεύκη, έλατα και σφενδάμους. Και στις δύο κορυφές υπάρχουν πολλά είδη μυκυοχλωρίδας (μανιταριών), όπως βουλίτσες, ζαρκαδίσια, λακτάριοι κ.ά.

Στην περιοχή Μόργιαννη, 3-4 χλμ. Ν του Όρλιακα υπάρχουν δύο μεγάλες σπηλιές, στις οποίες όπως λέγεται κρύβονταν οι Ζιακώτες για να ξεφύγουν από τους Γερμανούς. Μία ακόμη σπηλιά βρίσκεται κοντά στην Κρύα Βρύση. Σ' αυτή κρυβόντουσαν οι αντάρτες μαζί με τον οπλισμό τους.

Στους πρόποδες του 'Ορλιακα εκτείνεται το κοινοτικό δάσος του Ζιάκα, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Εκεί συναντά κανείς τιςΖιάκας πηγές "Γκούβα" και "Σταυράκη Μπαϊρι". Στο δρόμο νια Ζιάκα βρίσκεται π πηνή "Φτέρη" και ανάμεσα στο Περιβολάκη και στο Ζιάκα, στη θέση "Μόργιαννη" όπου παλιά οι Ζιακώτες είχαν κήπους, υπάρχουν 3-4 πηγές. Η σημαντικότερη απ' όλες είναι η "πηγή της Καλογριάς", 1 χλμ. Ν του Ζιάκα μέσω δασόδρομου. Κάποιος θρύλος λέει πως από εδώ έπαιρνε νερό μια καλόγρια, η οποία ζούσε σε μια σπηλιά κοντά στην πηγή, που σήμερα ονομάζεται "κελί της καλογριάς". Η είσοδος της σπηλιάς έχει δύο τρύπες και μέσα σ' αυτή υπάρχουν 3 μικροί χώροι, σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σ' ένα πηγάδι εκεί έπεσε και πνίγηκε η καλόγρια.

Στο Περιβολάκι υπάρχουν 4 πέτρινες βρύσες, η μία κατασκευασμένη το 1800. Στην κορυφή Καραστέργιος μπορεί κανείς να ξεδιψάσει στην ομώνυμη βρύση και μέσα στο Ζιάκα οι βρύσες "Φράτι", "Κουταλιάρης", "Γιαννίτσαρης" και "Κρύα Βρύση" παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον .

Όμορφο είναι το πέτρινο σχολείο (πριν το 1900) στην κοινότητα Ζιάκα, το οποίο συντηρείται Σε καλή κατάσταση διατηρούνται παλιές εικόνες και άλλα αντικείμενα στη βυζαντινή εκκλησία των Ταξιαρχών, που κάηκε από τους Γερμανούς και ξαναχτίστηκε το 1968. Ενδιαφέρον για τον επισκέπτη παρουσιάζουν και οι εκκλησίες των Αγ. Νικολάου και Αγ. Αθανασίου, αμφότερες πριν το 1900. Στο Περιβολάκι, στις θέσεις Παρατσκό και Λίμνη σώζονται τα ερείπια παλιών εκκλησιών , ενώ μέσα στον οικισμό σε ωραία τοποθεσία βρίσκεται ο ναός του Προφήτη Ηλία, με τις παλιές εικόνες του. Στο προαύλιο αυτής της εκκλησίας γίνεται το πανηγύρι στις 20 Ιουλίου, με δωρεάν διανομή μαγειρεμένου φαγητού σε καζάνια.

Στην κοινότητα του Ζιάκα στις 2 Μαΐου που γιορτάζουν την ανακομιδή των οστών του Αγ. Αθανασίου, μετά τη δοξολογία στην ομώνυμη εκκλησία γίνεται ύψωμα εικόνας, δημοπράτηση εικόνας και κατόπιν αρχίζει το γλέντι Στήνεται μικτός χορός με μεγάλη συνοδεία τραγουδιών χωρίς μουσική, ενώ αργότερα μπαίνουν και τα όργανα.

Στις 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του χωριού διεξάγεται γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και στο ίδιο μέρος την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου γίνεται μια πολύ σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση. Η γιορτή αρχίζει με ομιλίες από αντιστασιακούς και συνεχίζεται με χορό.

Την πανέμορφη φύση της κοινότητας μπορεί να απολαύσει κανείς, μένοντας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατίθενται όλο το χρόνο.

Περισσότερα στοιχεία για την ιστορία της περιοχής υπάρχουν στο βιβλίο του Νικ. Ζιάγκου, "Ζιάκας" Θεσ/νίκη 1989, έκδοση του Συλλόγου Ζιακαίων .

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ κεμπάπ, τηγανιά, χωριάτικα λουκάνικα, παϊδάκια στις ψησταριές του Ζιάκα.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τις κορυφές του Όρλιακα και Καραστέργιου, καθώς και το γεφύρι του Ζιάκα.

ΕΠΙΔΟΘΕΙΤΕ σε πεζοπορία μέσω μονοπατιών στον Όρλιακα, κυνήγι σε επιτρεπόμενες περιοχές.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ το πανηγύρι του Αγ. Αθανασίου στις 2 Μαΐου στην πλατεία του Ζιάκα.

Μετά την ιστορική ξενάγηση μας ξεκινάει και το δικό μας ταξίδι για να γραφτεί και αυτό στις καρδιές ολων μας...

Κυριακή πρωί λοιπόν και τα ψέμματα τέλος τα όνειρα ανήκουν στο παρελθόν και περιμένουμε όλοι για να μαζευτούμε στην κεντρική πλατεία τις κοζάνης για να αναχωρήσουμε.Πρώτος και καλύτερος φτάνει ο μίμης, με την ολοκαίνουργια μηχανή του και το καινούργιο κοστούμι του...αν και το βράδυ μας ανακοίνωσε ότι θα έρθει δέκα λεπτά πρωτού αναχωρήσουμε....






Επόμενως και άγγλος στην ώρα του ο γιώργος με την κλασσική ενδυμασία του απο τα ταξείδια του στο εξωτερικό...



Αρχίζουν ένας -ένας να σκάζουν μύτη και οι ήσυχη κατά τα άλλα κεντρική πλατεία να γεμίζει με κάθε λογής στολίδια απο τις μηχανές που συρρέουν...Μερικοί περαστικοί ανησυχούν και αρχίζουν να μας κοιτάν λίγο περίεργα,άλλοι σκάζουν ένα κυριακάτικο χαμόγελο και μας καλημερίζουν σαν έλεγαν απο μέσα τους ...θέλω να έρθω μαζί σας.




Φτάνουν σχεδόν όλοι στην ώρα τους εκτός απο δυο-τρείς ξενύχτηδες...ε ρε παντόφλα.......!!!!!!

Με μικρή καθυστέρηση αλλά με δυναμική εμφάνιση φτάνει ο άκης ,σαν να έκανε παρέλαση ήρθε,μετά απο λίγο έφτασε και σάκης ...




Μετράμε απουσίες , μία και μοναδική... ποιός λύπει?

Ο ΜΠΙΚΟΣ κατά κόσμο Σπύρος...

Μάλλον λέμε δεν του έδωσε άδεια η κυρά όπως και επιβαιβεώθηκε μετά.

Φωνάζει ο ΑΚΗΣ... ΕΤΟΙΜΟΙ?????????? ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!

ΒΟΥΡ... ΒΟΥΡ...ΒΟΥΡ... και γέμισε η κεντρική πλατεία με μελωδίες...




Αφήνουμε την πόλη τις κοζάνης και πιάνουμε την εγνατία οδό κοζάνη -γρεβενών με θερμοκρασία εδάφους γύρω στους 10 βαθμούς κελσίου.Με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 100 χλμ. και σε πλήρη σχοιματισμό μετά απο 40 λεπτά διαδρομής φτάνουμε εξω απο τα γρεβενά για στάση και για ένα τσιγάρο...






Αρχίζουν τα πειράγματα ,τα γέλια...


, μερικές λεπτομέρειες για την συνέχεια τις εκδρομούλας μας ,απαραίτητες φωτογραφίες και ετοιμαζόμαστε να πάμε για καφέ στα γρεβενά. Κάποιος είχε την ιδέα να μας κάνει πρωινά γυμνάσια... σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε μια μηχανή τι πρέπει να κάνουμε...

Αρχίζει λοιπόν υποθετικό σενάριο βλαβης μιας μηχανής και το σενάριο λέει" πρόβλημα με την παροχή ρέυματος". Θέλουμε ένα μηχανάκι εθελοντή όμως φωνάζουμε όλοι μαζί και αμέσως βρέθηκε το μηχανάκι εθελοντής για να έχουμε και μια εικόνα πραγματική .Μέσα στο μπούγιο πετάζετε το μηχανάκι εθελοντής του γιώργου ένα κόκκινο BMW και αμέσως κατεβάζει τα πλαινά του πλαστικά για να αρχίσει το σεμινάριο...Μπράβο αναρωτιέμε απο μέσα μου ,υπάρχουν εθελοντές σήμερα? Μπράβο BMW λέω προάγεις την έννοια του εθελοντισμού...




Οι γνώμες πολλές ,μέχρι και φωνοσκονάκια βγάλανε μερικοί...Το πόρισμα με πρακτικές μεθόδους το έβγαλε ο Ακης(μικρό εγκεφαλικό ειναι ...) όπου και τον ευχαριστούμε γιατί σχολάσαμε νωρίς το μάθημα.Ακόμη εκεί θα ήμασταν...



Ντρίννννν το κουδούνι και ολοι επάνω στις μηχανές για καφέ τώρα ...


Φτάνουμε στην κεντρική πλατεία τις πόλης των γρεβενών με τα εμβατήρια να παίζουν απο τις μηχανές,ο σάκης με την harley davinson μας έδινε τον ρυθμό και με άψογο σχηματισμό να κάνουμε την παρέλασή μας στα γρεβενά.Τα κεφάλια ολων να μας κοιτάνε λίγο περίεργα στην αρχή ,όλοι να μετράνε , μία μηχανή,δύο -τρείς-.....έντεκα μηχανές!!!!!,αλλά μετά έσκαγαν και απο ένα χαμόγελο όσοι μας βλέπανε...απολαμβάνοντας το πρωινό καφεδάκι τους.







Παρκάρουμε τα άλογα μας ,τα δένουμε,τα ποτίζουμε λίγο να δροσιστούνε και πάμε απένατι να πιούμε το καφεδάκι μας.

Ο μπάμπης είχε την ιδέα να βάλει το mp3 του στην μηχανή του άκη,τέρμα ο ήχος και η κεντρική πλατεία των γρεβενών πήρε άλλη μια διαφορετική νότα απο την μουσική ανθολογία του μπάμπη ...


Η ατάκα τις ημέρας...


Ερχεται η σερβιτόρα να πάρει παραγγελία ,φραπέ γλυκό ο ένας ,μέτριο ο άλλος,σκέτο,δύο γλυκούς.....τζάζζζ η κοπέλα και λεει το εξής χαρακτηριστικό....Ενας ένας ρε παιδιά ...δέν μπορώ να σας πάρω όλους μαζί....ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????????????????

(Τι σου είναι οι ξανθιές τελικά.....)



Αφού μας πήρε έναν-έναν την παραγγελία.... απολαυσαμε τον καφεδακο μας

και άρχισαν να έρχονται διάφοροι θαυμαστές και να χαζέβουν μερικά πραγματικά όμορφα μηχανάκια που ήταν στην παρέα μας....

βγήκαν και οι κλασσικές φωτογραφίες και ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε την βόλτα μας.



Πέρνουμε το δρόμο για χιονοδρομικό κέντρο βασιλίτσας,μετά το χωριό μαυραναίοι στην διαστάρωση συνεχίζουμε ευθεία και φτάνουμε στο ΖΙΑΚΑ,το τοπίο καταπληκτικό ,ποιότητα οδοστρώματος απο μέτρια έως καλή σε μερικά σημεία.




Στο δρόμο για τον ζιάκα συναντάμε ενα γεφύρι,να μην το δούμε λέμε????...

Ο μαέστρος μας δίνει το σύνθημα και συνεχίζουμε την διαδρομή μας ...

Μετά τον ζιάκα στρίβουμε δεξιά και φτάνουμε στον χωριό περιβολάκι...

Απαραίτητη στάση για τσίς service ...





και αγνάντεμα τις περιοχής ...




Μετά απο το tsis-service συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το σπήλαιο.Ενα χωριό μαγεία,διαδρομή φανταστική με υπέροχες φουρκέτες και απο πάνω σου να σε σκεπάζει το βουνό,σε μερικά σημεία σημεία εφιστούμε την προσοχή των οδηγών λόγο μικρών κατολισθήσεων απο τους βράχους...










Επιτέλους ήρθε η ώρα που περιμέναμε όλοι...

ΦΑΓΗΤΟ!!!!!!!!!!!!

Παρκάρουμε τα άλογα..........




και μπουκαρουμε στην ομορφη ταβερνούλα.

οπλισαμε για να φαμε...


Το τι εγινε δεν περιγράφετε....

Επίσης έπρεπε να αποφασίσουμε για τις απουσίες που πήρανε μερικοί και μετά απο μια σύσκεψη μετά δείπνου αποφασίσαμε τα εξής....


+ + + + + + + + + + + + + ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ + + + + + + + + + Κατόπιν κουραστικής και πολύωρης συζητήσεως της 11μελούς ΙΕΡΑΣ ΜΟΤΟΔΙΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΟΒΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ,αποτελούμενης από τον Αρχητρανσαλπ Αθανάσιο-κατα κόσμο-Sakis-κρυονάκος !!!!! Τον αξιόχεστον Δημήτριον-κατά κόσμο Μητσοτσιπουράκιας !! Τον Ξομολόγο Papadis -οχι παπαρίς- κατά κόσμο ΦοτοΜπάμπης και τέλος ο Σιχτηρούμενος Γεωργιος-κατα κοσμο ΠΜΒεδακιας =Π άντα,Μ ένω,Β ραχυκυκλομένος !! Και των υπόλοιπων Τσακαλοπαπάρων ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ να δώσει Συγχώρεση με ψήφους 10 υπέρ 1 κατά, στόν Αρχηιδεολόγο Σπύρο -κατα κοσμο ΜΠΊΚΟ ,γιατί δεν ήρθε μαζί μας στο Προσκύνημα στο Ζιάκα και του επιβάλει την ποινή εντός του Μηνός να πάρει Τρανσάλπ !!!!+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + ΤΑ ΜΕΛΗ


Θα λέγαμε ήταν ο ναός τις κοιλιοδουλείας και αν μη τι άλλο η οδός....


Με αυτά πέρασε η ώρα και μερικοί άρχιζαν να σκέφτονται πώς να αφήσουμε αυτόν τον όμορφο τόπο και να ξαναπάμε πάλι στα καθημερινά προβλήματα...

Δυστυχώς ήρθε το απογευματάκι και πρωτού σουρουπώση είπαμε να αναχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στην βάση μας για ενα απογευματινό καφεδάκι στο στέκι μας...



ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΣΑΚΗΣ TRANSALP 600
ΜΠΑΜΠΗΣ TRANSALP 650
ΣΑΚΗΣ HARLEY FAT BOY 1341
ΣΑΚΗΣ KAWASAKI 2X9
ΜΗΤΣΟΣ INDRYTER SUSUKI
ΓΙΩΡΓΟΣ BMW F650 AAAAAAAAA!!!!!!!!!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ KAWASAKI V 900
ΔΗΜΗΤΡΗΣ TRANSALP 400 τι ρε?!!!!
ΑΚΗΣ HONDA SHANDOW
ΓΡΗΓΟΡΗΣ AGILA best!!!!!!!!!
ΗΛΙΑΣ TRANSALP 650



ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.....ΣΠΥΡΟΣ (ΜΠΙΚΟΣ) & ΜΑΝΩΛΗΣ..............ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκδρομη...........


Μια παρέα απο το τίποτα ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι που άλλοι το προετοιμάζουν μήνες σε λίγες μέρες!!!!!Και το πετύχαμε με το παραπάνω!!!!Με στάσεις άσωτες ,με τα Ιατρικά μας συμβούλια πάνω σε μια BMW λόγο ελαφρού (ευτυχώς)εγκεφαλικού !!Με ομοφωνία σε όλες τις αποφάσεις !! Και το κυριότερο με πολύ γέλιο,πειράγματα και αστείες καταστάσεις !!!! Ενα μεγάλο μπράβο σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!Και αυτοί που λύπανε -γιατί κακά τα ψέματα μας λύπανε-να μη το ξανακάνουν !!!!

Κάντε zoom στον χάρτη......




View Larger Map

16 σχόλια:

  1. παιδια θελουμε και μης........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΛΕΥΩ........ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ.........!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε παιδια να διαβασουμε και σχολια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα σε ολους ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...Β,,Ζ,,Ν,,,ΒΖΟΥΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΦΟΒΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΜΟΥΝ!!ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΙΣΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλιομπίκο ολα καλα τα λες....ευχαριστούμε όλοι καταρχήν για τα σχόλιά σου,ΑΛΛΑ αυτό το "ίσως την άλλη φορά τι το θές"....????

    Τάματα δεν κάνουμε ούτε παρακάλια...!!!!!!!

    ΠΑΛΙΟΜΠΙΚΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλιό biko-παλιό biko ,που μας κάνεις ζαβολιές δεν μας θέλεις για παρέα? δεν τις πας τις μηχανές?? Είσαι όλο δικαιολογίες ,όλο ΙΣΩΣ κι όλο ΘΑ μα να ξέρεις με κάτι τέτοια,έχασε η άλλη Παρθενιά !! Πως να σε δικαιολογίσω,πούλησες και το ΜΟΤΟ και σε βλέπω αν δε πάρεις άλλο,να το ρίχνεις στο ποτό!! Θα μας βλέπεις να γυρνάμε,με τις μηχανές απο βόλτα και θα λές -Φτού σου μ@λ@κ@ ,πως κατάντησα σαν κότα! Γιαυτό βιάσου να το πάρεις, το TRANSALP το μηχανάκι γιατι βλέπω απο ΑΕΤΟΣ να μας γίνεις ΚΟΚΟΡΑΚΙ !!!!! Και στην άλλη εκδρομή ,άμα αρχίσεις τα ΘΑ ΔΟΥΜΕ !!!! Βλέπω ολοι η παρέα ,κάποιονε να τον ΠΗΔΟΥΝΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελω να το ακουωωωωω..........καλο!!!!!!!!!!!!!!!
    μπραβο σε οποιον το εγραψε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σακη δεν πιστεύω να θυμώσει.Εξάλλου ξέρει πόσο τον αγαπάμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οτάν οι δρόμοι σας δεν έχουν σήνορα μια εκδρομη μπορεί να γίγει απλα μια νότα ζωής σας ευχαρηστούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλαρακια ζηστε την καθε μερα σαν να ειναι η τευλευταια σακης χαρλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παντα να εχετε καλες βολτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. goydoy-ΠΑΡΤΟ-ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΝΕΒΑ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ''ΑΓΟΡΑΣΕ MIA AFRICA ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΥΣΕ ΡΕ ΠΑΡΤΟΝΑ .ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.ΤΛΙΑΧ ΤΛΙΑΧ.ΖΑΠΟΥΤΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...