Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ



ΜΟΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ moto adventures


Το «Μοτοδιαδρομές» και η «Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης»-Φωτοεστίαση

συνδιοργανώνουν την παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Βροχίδη με τίτλο

''27 πανσέληνοι στην Ανατολή''



από τις Εκδόσεις Όραμα


Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην Κοζάνη
Αίθουσα Κοβεδάρειο (Χαρισίου Μούκα 7)
Το Σάββατο 10/12/2011 και ώρα 19:00



Οι περισσότεροι γνωρίσαμε τον Ηλία μέσα από το φοβερό ταξίδι ζωής που έκανε

Ελλάδα-Ινδία σε 2 χρόνια και 2.5 μήνες περνώντας από 14 χώρες και διανύοντας 73.000 χλμ με ένα HONDA XR 250 S cc.





Στο χώρο της εκδήλωσης ο Ηλίας θα μας πει πολλά παραλειπόμενα από το ταξίδι του,

θα μας δείξει πολλές φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και φυσικά θα μας μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια.....

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας από το ταξίδι του.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση

2 σχόλια:

  1. Το 334 π.Χ αρχίζει το ταξίδι του ενας νέος απο την Μακεδονία,με το όνομα -Μέγας Αλέξανδρος- παρέα με 37.000 περίπου στρατιώτες,για να γνωρίσει και να κατακτήσει τον κόσμο καβαλικεύοντας ενα υπέροχο άλογο, που το ονόμαζε -Βουκεφάλα.
    14 Απριλίου 2007 ένας νέος Μ.Αλέξανδρος, ξεκινάει και αυτός απο την Μακεδονία και συγκεκριμένα απο την Θεσσαλονίκη, αλλά οχι για να κατακτήσει, αλλά για να γνωρίσει τον κοσμο ,κάνοντας σχεδόν το ίδιο δρομολόγιο . Ξεκινάει έχοντας οχι τους 37.000 στρατιωτες, αλλά την δίψα για μάθηση και την λαχτάρα και περιέργεια το πώς είναι ο κοσμος,πως ζούνε,τι πιστεύουνε,τι ήθη και έθιμα εχουν !!!!!! Και αντι για τον Βουκεφάλα, καβαλάει ενα μικρό μηχανάκι, ενα Honda XR 250S,που το θεώρησε υπέρ-αρκετό, για να κάνει ενα μικρό ταξίδι, που διάρκισε 27 Πανσέληνους στην Ανατολή!!!!!
    Κάθε προσπάθεια να τον αποτρέψουν απο αυτην την απόφασή του να πραγματοποιήσει αυτο το ταξίδι ήταν μάταιη και τα επιχειρήματα που του βαζανε,το ενα μετά το άλλο,έπεφταν στο κενό.
    Ούτε η μητρική αγάπη,ούτε η πατρική, αλλά ούτε και η αγάπη μιάς νεανικής καρδιάς, που κτυπούσε μονο γι'αυτόν στάθηκαν ικανά να τον αποτρέψουν !!!!!
    Αυτός ο νέος Μ. Αλέξανδρος απο την Θεσσαλονίκη-που έχω την τύχη να τον γνωρίσω- ο φίλος μας ο Ηλίας Βροχίδης, το εχει πάρει πλέον απόφαση, να μην σκεφτεί τίποτα που θα τον έκανε να αναβάλει το ταξίδιτου και να πραγματοποιήσει το όνειρότου.Χωρίς να σκεφτεί τις δυσκολίες από τα καιρικά φαινόμενα,τις διαλέκτους των λαών,τις θρησκείες τα ήθη και τα έθιμα του καθε λαού.
    Και μετα απο περιπλάνηση μέσα σε 27 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥΣ και τριγυρίζοντας 15 χώρες της Ανατολής, επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες και εντυπώσεις.Γεμάτος θαυμασμό για αυτα που είδε και έζησε.Γεμάτος αγαπη που πρόσφεραν άγνωστοι απλοϊκοί άνθρωποι,που δεν δίσταζαν να μοιραστούν την μικρη μπουκια ψωμιού που είχαν μαζί του ,θεωρώντας μεγάλη τιμή που καταδέχτηκε να κάτσει μαζί τους. Γυρίζει και προσπαθεί όλα αυτα που είδε και που έζησε, να τα χωρέσει, μέσα σε ενα βιβλίο των 300 σελίδων!!!!!!
    Μα όσο και να προσπαθήσεις φίλε μου Ηλία,ειναι πολύ λίγες για να χωρέσουν τις εντυπώσεις απο αυτά που είδες και έζησες και απο αυτά που πέρασες!!!!!
    Αλλά ας είναι!!!!! Αυτές οι λίγες σελίδες ειναι αρκετές για να μας μελαγχολήσουν εμας τους μεγάλους, αναπολώντας ανεκπλήρωτα νεανικά όνειρα, και να προετοιμάσουν νέους Μ.Αλέξανδρους, για να ζήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους,παίρνοντας θάρρος και απόφαση απο την πραγματοποίηση των δικών σου ονείρων.
    Να είσαι φίλε μου πάντα καλά και σαν ενας καινούργιος Οδυσσέας που ταξίδευε κόντρα σε Θεούς,προσπαθώντας να βρει τον δρόμο για την Ιθάκη του ,έτσι και συ, έχοντας την δίψα για μάθηση και την λαχτάρα να ζήσεις απο κοντά και να γνωρίσεις νέους κόσμους και ανθρώπους, καθυστερείς με την θέλησή σου να γυρίσεις στην Ιθάκη σου.
    Και όταν γυρίζεις εσύ,μέσα απο τις άψυχες σελίδες του βιβλίου σου,θα ταξιδεύουμε μαζί σου στον απέραντο κόσμο και θα ζούμε νοερά τα χιλιόμετρα που έκανες.!!!
    Καλά χιλιόμετρα φίλε μου και να ξέρεις πως όπου κι αν πάς, ποτέ δεν θα είσαι μόνος!!!!!
    Πάντα θα σε συντροφεύουμε με την καρδιά και την ψυχή μας κάθε λεπτό. Και θα περιμένουμε την επιστροφή σου, για να ξεκινήσουμε μετά εμείς να κάνουμε το ταξίδι μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου σου!!!!!!
    Με Αγάπη
    ΜΟΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Άκη, που πάντα με συντροφεύεις, αυτό είναι που λέμε... "έγραψες"! Καυστικότατο, βγάζει αίμα το κείμενό σου και τα δάκρυα τρέχουν...

    Έπιασες ένα σπουδαίο μήνυμα. Εγώ δεν ήθελα να κατακτήσω, δεν ήθελα να σκοτώσω ούτε έναν άνθρωπο σ' αυτόν τον κόσμο. Αντιθέτως, ήθελα να γνωρίσω όσο περισσότερους μπορώ και να ζήσω για λίγο μαζί τους, να δεχθώ την αγάπη τους και να τους δώσω τη δική μου.

    Χαίρομαι που το κατάλαβες αυτό μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου και το τόνισες.

    Να 'σαι πάντα γερός να μας δίνεις τα φώτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...